Bartha Becskei Zsuzsanna rólam

Rólam

Bartha-Becskei Zsuzsanna vagyok, nyelvi coach, life coach, angol nyelvtanár, programszervező és örök nyelvtanuló‍. Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Sopronban élünk férjemmel és ikerlányainkkal. Előtte 5 évet éltünk Bécsben, ahol megtanultam németül, vállalkozásba kezdtem (máig működik, némettáborokat és német tanfolyamokat szervezünk Bécsben), és életreszóló barátságokat kötöttem. Mielőtt Bécsbe költöztünk, Szigetszentmiklóson éltünk, én ott is nőttem fel. Az egyetem után (angol-japán szak) nyelviskolát alapítottam és 25 fős tanári csapattal dolgoztam együtt. 

Imádok utazni, a gyerekeim születése előtt rengeteg helyen jártam hátizsákos turistaként, és ismertem meg más kultúrákat. A természet szeretete szintén fontos része az életemnek, rendszeresen járunk kirándulni, szeretek erdőben futni és a madárcsicsergést hallgatni a kertben. 

Angol nyelvtanítás

Miért fogod imádni az angol tanulást?

Végzettségem szerint angol nyelvtanár vagyok, és már több, mint 20 éve gyakorlom is ezt a hivatást – számomra a tanítás tényleg hivatás, ami mindig is jelen volt az életemben. Tanárként az a célom, hogy a tanítványaim is átélhessék azt az érzést, amikor egy új nyelv tanulása során kitárul előttük a világ. Szívem csücske az élménypedagógia, vagyis az élményeken keresztül történő nyelvtanulás. Minden diákom érdeklődési körének megfelelő témákon keresztül gyakorolhatja a nyelvet, és akivel megoldható, élmény-angolórákat is tartunk: különböző programokra megyünk, miközben angolos feladatokat kap és végig angolul beszélgetünk.

Ambriel Coaching rólam
Ambriel nyelvi coaching

Nyelvi coaching

Hogyan tudok segítségedre lenni, ha elakadtál a nyelvtanulásban?

Nyelvi coaching üléseket nem csak a (leendő) tanítványaimnak tartok, hanem bárkinek, akinek elakadása van egy nyelv tanulásában. Elsősorban angol, német és japán nyelvekben tudok a segítségedre lenni, mert ezeket beszélem is, de ha más nyelvről van szó, akkor is keress bátran!

A coaching módszerével úgy gondolom, sokkal hatékonyabban megdolhatóak nyelvtanulási problémáid és megismerheted magad, mint nyelvtanulót. Mivel én magam is mindig tanulok valamilyen nyelvet, nekem is rengeteg elakadásom volt és van, így tudom, milyen nehézségek merülhetnek fel. Az én megoldásaim azonban nem feltétlenül a te megoldásaid is, és ebben nagyszerű a coaching, hogy a saját utadat fedezheted fel általa.

Life coaching

Hogyan tudok segíteni életvezetési elakadások esetén?

Ezeken az üléseken magánéleti elakadásaiddal kapcsolatosan tudlak támogatni. A kérdéseim megválaszolása által új szemszögből tekinthetsz rá egy adott problémádra, konfliktusodra, tervedre, és lelheted meg a számodra legjobb megoldást az ideális állapot eléréséhez. Úgy gondolom, hogy számos élettapasztalatom segít abban, hogy a megfelelő időben a megfelelő kérdéseket tegyem fel Neked. Feleségként, anyaként és női vállalkozóként átérzem a többféle szerepből adódó problémákat, mint például az időbeosztás. Több évet éltem külföldön, ahol a kezdeti nehézségeket követően sikerült megállnom a helyem – tudom, milyen új környezetben, új közösségben találni magad. 

Ezen kívül folyamatosan képzem is magam, tanfolyamokra, workshopokra járok, önismereti témájú könyveket olvasok és képzéseken veszek részt. Ugyanakkor az a csodálatos a coachingban, hogy ha nem is éltem át a te élethelyzetedhez hasonlót, kívülállóként mégis tudok olyan kérdéseket feltenni, melyek meghozzák számodra a felismeréseket.

Élménytanulás kártyákkal

Idézetek

Töltődj Te is kedvenc idézeteimmel Oroszvári Katától!

“Szerencse helyett 

lehetőségeidet

lásd meg, használd ki!”

“Kimondani azt

mi kimondhatatlan, tág

ablakokat nyit.”

“Jégen is apró

lépésekkel járhatsz csak –

mégis célhoz érsz.”